mâncăruri similare
Analog în Serbia și Bulgaria, este numit kachamak ( sârbă : качамак / kačamak ), ( bulgară : качамак ) și se servește în principal cu brânză saramură alb sau bucăți de grăsime de porc prajite cu părți ale pielii.
În Bosnia și Herțegovina , Croația (de asemenea, "mamaliga" sau "palenta"), Serbia (de asemenea, "kačamak) și în Muntenegru vasul este în principal numit" pura ". În Macedonia se numește "bakrdan" și în Slovenia, "mamaliga". În Turcia, un vas asemănător, numit kuymak sau muhlama este printre feluri de mâncare tipice din regiunea Mării Negre , deși acum popular în toate orașele mai mari în cazul în care există mai multe restaurante regionale.
MAMALICA ESTE SI UN MEDICAMENT NATURIST FOARTE BUN PENTRIU INTESTINE, FICAT,BOLI PSIHICE [GENERATE DE DISFUNCTII TIROIDINENE],DIABET[ REGLEAZA CONCEPTIA DE GLIUCOZA IN SINGE REDUCE CANTITATEA DE COLESTEROL DIN SINGE SCAZIND ASTFEL RISCUL DE ATEROSCLEROZA SI DE INFARCT ], SI MAI NOU REVITALIZEAZA FUNCTIILE SEXUALE APARATULUI GENITAL FEMININ. IAR IN COPILARIA IMI ADUC AMINTE CUM PRIMEAM PE SPATE SI LA PIEPT INTRO PUNGA DE MATERIAL FAINA DE MALAI CALDUTA IN FORMA DE CATAPLAZME PENTRU RACEALA SI TUSA. IN POPOR LUMEA INAINTE SE TRATA CU MAMALICA NOASTRA DE PLEOMANIE, BRONSITA, GRIPA SI TUSA CRONICIZATA , COLICI RENALI , NEFRITE, SICISTITE SI ANUME PROCEDEUL SE FACEA ASA : PE TORACE PENTRU PLEOMONIE BRONSITA SI TUSA SI RACEALA SE PUNEA PE TORACE O CATAPLAZMA DE MALICA CU GROSIMEA DE 2 DEGETE CALDA CIT SUFERA ORGANIZMUL SI SE TINEA15 MIN APOI SE INLATURA SI SE STERGEA CU UN TAMPON INMUIAT IN SPIRT.ACEIASI PROCEDURA SE FACE LA RINICHI ADICA NEFRITE , COLICI RENALI , IAR PE PARTEA INFERIOARA A ABDOMENULUI, CA REMEDIU RAPID PENTRU CISTITE SIANEXITE.De folos şi în obezitate
Pentru urcior: se pune mămăliga caldă pe pleoape, schimbând-o cît se poate de des. În caz de lipom, se poate face un tratament cu cataplasme cu mămăligă tare.
Se pune în strat de 3- 4 cm pe locul lipomului, având grijă ca partea care vine în contact cu pielea să fie presărată cu tămâie fin pisată, aşa cum se pune sare pe o felie de pâine cu unt. Se aplică fierbinte, cât suportă pielea, şi se acoperă cu un obiect de lână, pentru a menţine temperatura locală ridicată.
Tratamentul se face în fiecare seară şi se ţine până se răceşte mămăliga.
Mămăliguţa e utilă şi celor care suferă de obezitate, deoarece acest aliment conferă o senzaţie de saţietate extrem de rapidă, datorită fibrelor alimentare din compoziţia sa.
Studiile de specialitate au arătat că la persoanele care consumă regulat porumb, anumite probleme generate de hipotiroidie, cum ar fi îngrăşarea, somnolenţa, lipsa de tonus fizic şi mental, sunt reduse considerabil. Gastrita hiperacidă şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, mălaiul având, pe lângă efectul de reducere a acidităţii, şi o acţiune uşor calmantă, sedativă.
Studiile de nutriţie şi biochimie alimentară au arătat că mămăliga consumată frecvent ameliorează şi afecţiuni cum ar fi reumatismul, diabetul, menstruaţiile dificile cu sângerări abundente, anexita şi metroanexita, litiaza renală, hepatita. Dieta cu mămăligă
Micul dejun: mămăligă fierbinte, cât mai crudă, amestecată în mod tradiţional cu un ou moale şi lactate.
Prânz: alimente obişnuite, dar înlocuiţi pâinea cu mămăligă
Cină: lapte bătut sau iaurt cu mămăligă.
stiati ca:
100 g făină de porumb are 351 calorii, 100 grame de pufuleţi au 520 calorii.
- Mămăliga se taie perfect, dacă lama cuţitului se umezeşte cu apă.
- Mămăliga nu mai face cocoloaşe, dacă înainte de a pune mălaiul la fiert îl stropiţi cu apă rece.
- Zahărul vanilat poate fi secretul mămăligii perfecte.
- Mămăliga nu îngraşă, dar combinată cu smântână şi brânză grasă, efectul va fi acelaşi ca în cazul unei cine copioase. În curele de slăbire, se recomandă iaurtul şi brânza de vaci.
Proverbe care contin cuvantul ‘mamaliga’
Si-n mamaliga cauta spini
Taie mamaliga-n doua de viteaz ce e
Pentr-un bot de mamaliga, rade prostu de se strica
Peste – mamaliga prapadeste
Peste,peste mamalica prapadeste
si mai sunt dragii mei multe si multe informatii si beneficii ale mamaligii , nu trebuie decit sa va aduceti aminte de unde ati plecat.
o zi buna in continuare si nu uitati " ca mincarea de la mama de acasa nui mai buna mincare in lumea asta"
stiati ca:
100 g făină de porumb are 351 calorii, 100 grame de pufuleţi au 520 calorii.
- Mămăliga se taie perfect, dacă lama cuţitului se umezeşte cu apă.
- Mămăliga nu mai face cocoloaşe, dacă înainte de a pune mălaiul la fiert îl stropiţi cu apă rece.
- Zahărul vanilat poate fi secretul mămăligii perfecte.
- Mămăliga nu îngraşă, dar combinată cu smântână şi brânză grasă, efectul va fi acelaşi ca în cazul unei cine copioase. În curele de slăbire, se recomandă iaurtul şi brânza de vaci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu